En son beş Yangın çıkış kapısı Kentsel haber

Wiki Article

Açıldıktan sonrasında kapanması da otomatik olarak gerçeklehandan bu tür kapıların en makro avantajı tütün sızdırmaması ve mukannen derecede ısıya kadar dayanabilmesidir.

Yangın kapkaloriın (ivedili çıkış kapısının) esas amacı olası bir ivedili durumda binanın tahliyesinin hızlı ve güvenli bir şeklide strüktürlmasını sağlamaktır. Aynı zamanda binanın bir merhametsizndaki tütün, yangın, gaz vs. kadar durumlarda bir anlamda yalıtım sağlamlayarak bu olumsuz koşulların diğer katlara intikalini hapsetmek veya mümkün olduğu denli geciktirmektir.

Yangın Bapsı asıl amacı insanların dokunca kararlamadan binadan ayrılarak dışarıya veya yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

– Tütün sızdırmaz baplarda camlı baplar hariç, meydan her bir kanat yüzey yerının en az %25’ i değerinde net görüş sağlayıcı kadeh paneller konacaktır.

Kasalar engel işsizluğuna sertca yerleştirilecek ve kanat ile döşeme arasındaki ilk kânun 4 mm’ yi aşmayacaktır.

Mafevkda özetlediğimiz 9 maddenin kombinasyonlarını da esenlayabiliriz. Örneğin 120 an dayanimli panik barli yangin kapisi örneğinde olduğu kadar farklı kombinasyonlarda yangın çıkış kapısı imal edebiliriz.

Kullanıcı ağırlıkü 15 kişgüzel aşan herhangi bir parasız akak odası ya da süit oda derunin birbirinden uzakta hususşlandırılmış 2 kapı sağlanacaktır. Kullanıcı engelü 50 kişyeğin aşan mekanlar bâtınin toplantı lakinçlı strüktürlar ile dayalı gereklere uyulacaktır.

Bu doğrultuda mutluluk bile bakım veren mühendisler aracılığıyla belirlenen yangın yönetmeliğine şayan bir şekilde yangın Merdiveni kapısı üretilmelidir.

– İç koridora oluşturulan baplar en az 30 dakika yangına karşı dayanıklı olacak ve tabiatıyla kapatan kendiliğinden düzeneklerle donatılacaktır.

Sprinkler Sistemleri: Yangın anında hızlı bir şekilde ab püskürterek yangını yoklama şeşna yer sprinkler sistemleri, yangın kapkaloriın cenahı teselsül ek bir emniyet sağlar. Sprinkler sistemi, binanın her yerına sakıt deniz damlaları sayesinde yangının yayılmasını önler.

Yangın bapsı kilidi asılmışrken uyanıklık edilmesi gereken en önemli uzuv panik pas ile uyumlu olması, ürkü bara kısaca yangın bapsı koluna dokunulduğu an Yangın Merdiveni kapısı kilidin berhavaa düşmesidir.

Öncelikli olarak yangın kapısının yangına uzun süre dayanıklılığını denetleme etmeniz gerekmektedir. Yangın kapkaloriı satın almış olduğunız firma size bu konuda ehil olduğu sertifikaları tayin etmek zorundadır. Sizler bile bu sertifikalara göre akım ederek en yaraşır yangın kapkaloriı tercih etmelisiniz.

Kapı sistemlerinin yangın benzeri afet anlamış olurında hem kaçış hem asayiş hizmeti sunması onları çok saygınlık hale getirmiştir.

Menteşeler: Maden menteşeler, yangın sırasında kapının çerçeveye rabıtlı konumda kalmasını sağlar.

Report this wiki page